Blog #6 – 2020 Entertainment

Onder de ondernemende ondernemers ondernemen we extra stappen om ondernemer te blijven 🙂

KvK herinnert je eraan om de inschrijving up to date te houden en laten duidelijk merken dat ze voor je klaar staan mocht je ondernemersvragen hebben. KvK: Ondernemen is doorzetten, aanpassen en keuzes maken!
Jazeker, er is veel denkwerk onder de ondernemers oftewel de entrepeneurs. Een mooi woord die momenteel veel wordt gebruikt.

Een lach op het gezicht van een ander creëren maakt mij een extra tevreden mens. Ook mijn eigen lach niet te vergeten. Op een warme zaterdag heb ik tevredenheid en een lach kunnen toveren op de mooie gezichten van de ouderen bij Vitalis Theresia in Eindhoven. Fijn om een waardevolle bijdrage te kunnen leveren in deze tijd. Door de vrolijke klanken werd ook de nieuwsgierigheid van de buurtbewoners opgewekt en kwamen ze zelfs uit hun woning om te luisteren en te applaudiseren. Het gaf mij en de muzikanten een enorm voldaan gevoel. Mijn boodschap: doe ook eens iets vriendelijks voor een ander, zonder enig eigen belang. Het zal je enorm verbazen hoe leuk dat is.

Ik zal ze even aan u voorstellen.
Jan & Henk
Deze muzikanten spelen samen, maar ook afzonderlijk. Jan en Henk hebben veel ervaring opgedaan in diverse bands en orkesten met uiteenlopende muziekstijlen. Jazzmuziek is hetgeen hen het meest aanspreekt. Al meer dan 30 jaar kun je deze twee heren in de zomer wel ergens in Brabant op straat aantreffen waarbij zij, spelend op contrabas en saxofoon, het publiek vermaken met hun relaxte en swingende muziek. Vanwege hun uitstraling en de sfeervolle sound van hun instrumenten trok ik als een magneet richting hun muziek. Ik stond letterlijk stil. Gewoon ergens op straat kwam ik ze tegen en raakte vervolgens met ze in gesprek. Spontaan begonnen ze een nummer van Astrud Gilberto  “The girl from Ipanema” te spelen. Bossanova en jazzmuziek is smooth! Muziek waar ik mij heerlijk bij kan ontspannen. Vervolgens een nummer en mailadres gevraagd en zo jaren later heb ik ze gewoon gebeld en gevraagd om op te treden.

Uiteraard waren ze bereid om de ouderen te entertainen, voor ze te spelen. Ook verzoeknummers spelen deze heren. Geef een gil als je ze een keer wil laten optreden bijv. bij evenementen, een (tuin)feest, bij een opening, bij een ontvangst, bij een pianobar, bij een release etc. Ontzettend leuk en ze maken het een “tintje” persoonlijk.
Wat ik zeker weet, ze nemen een enorme dosis “gezelligheid” mee!

IMG-2757 foto Jan en Henk IMG_2755 Henk en Jan (klik) MOVIEIMG-2764 foto gedicht Merel Morre

Waarom deel ik dit?
Ik wil ook een andere kant van mijzelf tonen en mensen meer bewust maken waar het allemaal ECHT om draait. Vooral nu. Naast altijd willen scoren en hard werken mag je ook meer ontspannen. Je vergroot hiermee je werkplezier en werkgeluk!