Blog #9 – 2020 Waarom doe ik de dingen die ik doe?

LEERLESSEN – FOCUS – BIJTANKEN – SAMENWERKINGEN – SPORT

We leven in een vreemd jaar. De samenwerkingen die ik was aangegaan waar ik vol voor wilde gaan nam een andere wending aan. Een andere richting, een andere aanpak. Even bijstellen. En weer door.

Susan 15

Zeker niet het moment om bij de pakken neer te gaan zitten! Ik heb gewerkt aan een betere FOCUS door meer in de natuur te zijn, boeken te lezen (w.o. Focus, AAN/UIT – échte aanrader – schrijver: Mark Tigchelaars), podcasts te luisteren (w.o Psychologie van succes, Omdenken, Vandaag NRC etc.), de krant te lezen, muziek te luisteren. Het boek “Ik was hier” van Jan C. van der Heide (coach, counselor) staat op mijn lijst om te gaan lezen. Gebeurt alles met een reden? Kun je dit beïnvloeden? “Ik was hier” (zie toelichting en recensie)

Wist je dat goede focus houden moeilijk is voor veel mensen. De afleidingen oftewel de verleidingen zijn de laatste jaren enorm toegenomen, met name door de nieuwe tools die worden aangeboden, het gebruik en invloed van social media en de druk die men elkaar soms oplegt. Soms even to much. Zo zie je maar hoe kwetsbaar de mens eigenlijk is of kan zijn, ook wil men daar soms niet voor uit komen. Het is niet stoer. Niet iedereen kan helaas mee in die versnelde stroom. Vergeet niet om ook gewoon te leven. Kijk meer om je heen en zoek meer ontspanningsmomenten. Je zult merken dat je beter kunt presteren.

Dit is het jaar met de titel “bewustwording”. Weet wat je kunt en weet wat je hebt.
Wees hier eens meer bewust van. Je hebt elkaar. Zuinig op zijn dus 🙂
Ik heb de nodige leerzame hobbels mogen ervaren. Ja, er zijn altijd hobbels. De leerlessen, de hobbels die nodig zijn om te weten wat je niet meer moet doen en om uiteindelijk beter te worden. Het heeft ervoor gezorgd anders te ondernemen. Door niet altijd alleen te ondernemen, maar samen te ondernemen. Het geeft mij meer bruis en meer moed! Een trede hoger.
Om moedig te blijven heb ik sport en de juiste mensen om mij heen nodig. Mensen die in een “opwaartse” spiraal met mij willen meedenken, met mij meedoen. Mensen die mij energie geven. Mensen die ook complimenten kunnen geven. Het doet elkaar goed.

SPORT
Sport is ook een belangrijk onderdeel in het leven. Kies een sport dat bij jou past en waar je plezier en voldoening uit haalt. Zoek een sportmaatje en blijf samen actief in deze tijd.
Het sociale aspect die normaal bij sport aanwezig is, is nu beduidend minder aanwezig vanwege de groepsvorming die we vanwege de corona “storm” moeten verminderen. Ik blijf optimistisch, de storm waait een keer over en hopelijk echt heel snel.
Ik ben één van de vrijwilligers van Karpendonkse Plas Parkrun Eindhoven. Een stoer team! Een wekelijks hardloopevenement die mensen in beweging houdt door middel van sport. In februari dit jaar werd dit sportevenement officieel aangekondigd door Wethouder Monique List – de Roos. Dit maatschappelijk betrokken evenement spreekt mij aan vanwege het activeren van mensen in Brainport Eindhoven. Het is maar 5 km, gericht op hardloopplezier en héél belangrijk het sociale aspect dat ervoor zorgt dat men elke zaterdag terug blijft komen. Stipt 9.00 uur. Wat gezellig! Samen met elkaar bezig zijn. Ook een manier om nieuwe mensen te leren kennen en om uit je schulp te komen. Het evenement is nu even “on hold” gezet. Straks als het weer mag! Ren, jog, wandel gerust een keer gezellig mee.

Wist je dat de Sportregisseurs en betrokkenen van Eindhoven Sport (onderdeel van Gemeente Eindhoven) er zijn om sport extra onder de aandacht te brengen in de wijken. Met elkaar, voor elkaar. Meer mensen met elkaar te verbinden in de wijken. Door te sporten blijf je gezond en energiek. Ik omarm deze initiatieven. Het gaat om het welzijn van de mens.

Door mijzelf meer te laten zien, meer zichtbaar te zijn, heb ik onlangs een fotoshoot gehad in het mooie Middelbeers (gemeente Oirschot) bij de Landschotse Heide. Een plek waar je heerlijk kunt wegwaaien en waar ook mooie samenwerkingen kunnen ontstaan. Bezoek eens Meesterlijk voor een lunch of De Beerze (het oude Raadhuis –  een pand van 140 jaar oud) waar je overtreffelijk kunt lunchen, vergaderen en logeren! Gratis parkeren voor de deur.

Annemarie is een zeer ervaren professional in haar vakgebied en bereidt zich zeer goed voor. Bekijk haar site eens om haar indrukwekkende projecten te bekijken. Echt smashing!

Avrievision by Annemarie Vriends

Dank je wel voor jouw aandacht en het lezen van mijn blog.

Een harten groet,

Susan