Blog #2 – 2020 Vergeet niet (op tijd) te ontspannen

In de ochtend even naar buiten om te gaan hardlopen. Een goed begin van de dag. Een moment voor een gezonde “run” in de buitenlucht. Jee wat voelde dat ontzettend goed. In dit geval ging het niet om de snelheid of een tijd die ik wilde neerzetten. Het gaat om het lichaam “fit” te houden.

Gewoon, het buiten zijn. Genieten van de natuur.

De duidelijke voelbare onrust zal voorlopig nog aanwezig zijn. Nu de maatregelen rondom het coronavirus zijn aangescherpt. En mensen het is ECHT nodig, anders gaat het land echt op slot, een “lockdown”. Dat willen we eigenlijk liever niet. De regering bepaalt wat noodzakelijk is en daar zullen we ons aan moeten houden. Solidariteit staat voorop. Hoe eerder het virus verdwijnt, hoe eerder we alles weer kunnen oppakken.

Nu we thuis moeten blijven.
Nu de scholen dicht zijn.
Nu de kinderen thuis zijn.
Nu de kinderen “online” les krijgen.
Nu we vanuit huis moeten werken.
Nu we nog meer proper moeten zijn.
Nu we niet meer uit eten kunnen gaan.
Nu we niet meer kunnen shoppen.
Nu we niet meer naar de sportclub kunnen.
Nu we niet meer gezellig naar het café kunnen.
Nu we niet meer onder de mensen kunnen zijn.
Nu we…….… ik kan zo door blijven gaan. Je gaat je alleen minder goed voelen, dus stop ik daarmee.

Mensen het is zoals het is op dit moment. Laten we nu extra zuinig zijn op elkaar.
EN vergeet niet op tijd te ontspannen om gezond te blijven.

Even terug naar het hardloopmoment.
Ik kwam een paar wandelaars met hun hond tegen op deze frisse ochtend. Vriendelijk zei ik “goedemorgen” en hield uiteraard rekening met een gepaste afstand. Het frisse “ochtend gezicht” zei óók “ook goedemorgen” met een sportieve glimlach erbij.
Alles wat je positief activeert krijg je ook (meestal) terug. Negeer de norse houding van sommigen, want het is niet niks wat er momenteel gaande is. Ze hebben zorgen. Het doet ze goed als je ze juist wel groet.

Waarom zeg ik dit?
Het viel mij onlangs op dat mensen in een park, tijdens het passeren, niks meer zeiden tegen elkaar.
Het heeft allemaal z’n invloed deze hevige storm. Het heeft ook effect op mij. Ik plotseling ook. Ik zei ook niks meer. En dat is niks voor mij. En dat kan toch niet de bedoeling zijn. Je mag elkaar gerust groeten, voordat we elkaar echt uit het oog verliezen. Het kost je niks en je krijgt een lach terug. En dat doet elkaar goed.
Ja, zo startte mijn dag. Met als gevolg nieuwe ideeën en een sterk gevoel van LEF.
Die ik vervolgens ben gaan uitwerken.
Nu vasthouden die hap!

Wat kun je doen om je GOED te blijven voelen en om GEZOND te blijven?

Wandelen, hardlopen, joggen. Op rustige momenten. Voorkeur is om dit alleen te doen.
Zoek geen groepen op en houd gepaste afstand van 1,5 meter.

Ga kleuren. Dat ontspant en is gewoon leuk. Ik heb al een hoop mensen aan het kleuren gezet door kleurboeken uit te delen aan de ouderen, de jongeren en families. Kijk online bij “Mandala kleurplaten”, mocht je niet naar de winkel willen of kunnen gaan.

Zoek een (online) Yin Yoga docent(e). Ik kan jou een paar aanbevelen. Engelstalig en Nederlandstalig.
Puzzelen, netflix, muziek luisteren (spotify).
Zorg dat je creatief bezig bent op welke manier dan ook.

Onze manier van leven en werken is eenmaal anders geworden.
Ook ik heb mijn afspraken moeten afzeggen.
Ook zijn bij mij projecten on hold gezet.
Ook ik zal creatief om moeten gaan met deze stagnering.

En dat gaat mij lukken.
Door te vertrouwen.
Door te DOEN.

Ik wens jou

alle geluk

alle liefde

alle rust

alle gezondheid.

Dank je voor het lezen van mijn blog.

Een frisse groet,

Susan

mandala kleurplaten